CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Friday, November 12, 2010

Setelah Sekian Lama

Assalamualaikum.

Semalam tengah duduk2 kat kedai sambil menahan sakit perut meragam, tetiba dapat panggilan dari Shayyidah. Mula-mula terkejut jugak sebab tak penah2 pun dapat panggilan dari kawan lama yg sorang ni, hehe..

Idah bagitau dia ada dekat ipoh. So nak datang la berjumpa dengan saya. Saya sangat excited! Maklumlah dah lama sangat tak jumpa. Last sekali kami jumpa akhir tahun 2008. Masa tu Idah tengah sarat mengandungkan anak pertama. Lepas baby Idah lahir (Muhammad Al-Khawarizmi), saya teringin sangat2 nak gi jumpa Idah n babynya yg comel, tapi tak berkesempatan. Allah tak izin..

Akhirnya setelah Idah beranak dua Allah temukan juga kami. Alhamdulillah...


Saya tak sempat nak ambik gambar Idah ngan Rizmi.
So grab dari facebook je.. hehe.. Idah still lagi cun macam dulu even dah ada dua orang permata hati. Dua-dua comel macam bondanye..


Imi yang sangat sweet~...
Suka buat senyum manja. Dahla ada lesung pipit. Geram saya tengok, hehe.. Pastu pandai je nak manja2 ngan bonda dia. Senyum2 pastu dekatkan muka ngan muka bonda, bila bonda kiss dia pun senyum sampai nampak gigi.. Sweet sangat~
(Yang ni pun saya grab dari facebook.. Mintak halal ye Idah~ hehe...)


Najah Zahirah, permata kedua Idah.
Tengok pipi dia, tembamnya~.. Sampai2 kedai je terus nangis mintak susu kat bonda dia. Lepas dapat susu terus tido.. hehe... Najah ni putih sangat2 sampai nampak urat-urat halus kat pipi dia. Maklum la bonda ngan abinya dua2 berkulit putih..


Dapat la saya sembang2 dengan Idah mintak pendapat n tanya apa2 yg saya tak tau pasal mengandung n bersalin. Kena kutip ilmu dari orang berpengalaman nih. Nak jumpa bukannya senang, hehe.. Suka betul saya tengok cara Idah melayan anak2 dia. Sangat lembut n penuh dengan sifat keibuan.. Thats why la Rizmi pun nampak loving.. Bondanya pandai melayan..


Lepas habis sembang Idah bawak Rizmi gi jenguk kedai mak sekejap. Najah tinggal ngan saya sebab dia tido lagi.. Bangun je terus nangis sebab tengok bonda takde. Alhamdulillah senang nak memujuknya.. Saya dukung n tepuk2 terus je dia diam.. Solehahnya Najah ni~


P/S: Terima kasih ye Idah sebab sudi datang ziarah saya. InsyaAllah ada masa n peluang kita jumpa lagi... :)

1 comment:

Chenta said...

comelnya baby 2...