CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Friday, December 17, 2010

Abdullah Naufal ~ Permata Hati Iman Dan Umar

Assalamualaikum.

Iman dah balik perak 3 hari selepas bersalin. So saya yg sememangnya amat sukakan baby akan kacau baby Iman yg comel tu hari-hari sebab si kecik baby F ni tak nak keluar lagi dari tummy ummi dia. Pagi-pagi lagi saya dah pegi bilik Iman nak tengok baby. Tolong jemur baby kat luar (nak bagi kurang kuning), tukarkan pampers, sapu minyak, pakai barut.. Nikmatnya rasa dapat buat semua tu..

Petang, balik dari kedai je terus cari baby. Macam anak sendiri la pulak, hehe.. Sebelum ni kalau boring2 waktu malam saya akan tengok tv. Tapi sekarang jadual dah berubah. Waktu malam akan dimanfaatkan duduk dengan baby berjam-jam lamanya. Time baby nak menyusu je bagi kat ummi dia.. :)

Semalam genap 7 hari mujahid kecil Iman dilahirkan. Maka diisytiharkan la nama baby comel tu Abdullah Naufal bin Umar Afifi. Mak ngah doakan Naufal membesar dengan sihat dan sempurna, serta menjadi anak yg soleh, penyejuk hati ummi dan walid. Ok sayang~


Naufal yg comel n selalu buat mak ngah geram.
Nanti dah ada baby sendiri baru mak ngah berenti kacau Naufal ye.. :)
Naufal kena doakan semoga baby mak ngah selamat lahir ke dunia. Ye sayang..


Anak walid..
Mata ikut walid, kulit ikut walid, rambut pun macam walid..


Naufal dalam dakapan mak ngah.
Kepala dah botak kena cukur petang hari ke 7.. Lena betul dia tidur ye~
Sambil peluk Naufal ni, baby F kat dalam perut asyik bergerak-gerak dan menendang-nendang.
Macam tau2 je ummi tengah pegang kawan dia :)

1 comment:

AshAnas said...

tak sabar tunggu baby F plak... hehe...