CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Monday, April 16, 2012

Aduh...Jatuh....

Sejak 2 3 hari yang lepas, Ummi perasan dah makin banyak words yang Fateh pandai sebut. Antaranya...

"Jatuh..." bila ada something yang dia atau Ummi tengah pegang terjatuh.

"Aduh!" atau "adoiii" bila dia sakit terhantuk or terkepit kat mana-mana.

"Nah.." bila nak bagi something yang dia tengah pegang dekat Ummi.

And ada lagi beberapa words yang Fateh dah pandai sebut. Tapi yang 3 ni paling kerap digunakan.

Bab memanjat memang dah pakar. Tiru apa yang Ummi dan Abah buat pun dah cekap. Sekali tengok je dah boleh copy. Contohnya bila Ummi baca doa lepas solat, dia akan cepat-cepat datang kat Ummi, duduk atas riba, dan tadah tangan sama. Sweet sangat :)

Oh lupa pulak Ummi, tiap kali naik kereta, Fateh akan sebut "bah...bah..." setiap kali dia nampak bas kat atas jalan raya tu (sebenarnya bas. Tapi S tu tak jelas. Macam BM pasar jela)

Dan satu lagi yang Ummi suka. Tiap kali Ummi selesai mandikan Fateh, automatik dia akan cakap, "daaaahhhh..."
Means dah siap mandi la :) hehehe...

3 comments:

zahra_wardah said...

ALhamdulillah, makin pandai anak sdra mteh ni... Hamzah pn dh pandai sebut "ba...", "ta..ta..." & "PLA..PLA...". Sbenonye ummi pn x tau ape 'pla' tu. rasenye ummi xde sebut pkataan cm2...

bile tngok vdeo alif ba ta, tkinja2 kaki tu mlompat..

sedihnye, hari ni Hamzah jatuh katil lg, buat kali yg ke3... kesian betul tngok die... tmbh2 lg bile kite peluk n pujuk, reda tangisan die. padahal die sakit. soleh btul. ksian beno nengoknye.....

hadang ngn bantal pn die lepas lalu, tiru ummi n abi la tu langkah2 bantal penghadang tu ;'(

~EcahAbu~ said...

budak memang kuat meniru.hehehe..mah, ngape blog awk kosong je?

zahra_wardah said...

blog tu saje, utk save page je. lagipun bz la, x dan nk tulis blog. skrg teh manage blog KP HJ YUSOFF. tu pun x tersempat nk update slalu... singgah2 la ye blog http://www.kphjyusoff.blogspot.com/