CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Wednesday, August 10, 2011

Birthday Ummi

Alhamdulillah...
Tanggal
10-8-2011 genaplah umur Ummi 24 tahun. Dan pada tarikh yang sama juga genaplah usia Fateh 7 bulan...Syukur Allah masih memanjangkan usia kami. Ummi gembira sebab Fateh berkongsi tarikh 10 haribulan tu dengan Ummi ^^

Dan bersempena dengan ulangtahun kelahiran Ummi yg ke 24 ni....

Hadiah Ummi untuk Abah

Plan asalnya nak buat surprise pukul 12 tengah malam. Tapi lepas maghrib dah terkantoi.. Abah la ni. Penat Ummi sorok hadiah tu kat kedai bunga selama seminggu. Alih-alih senang je dia kantoikan Ummi. Geram tau...

Yang boleh kantoinya camni...

Ummi amik hadiah tu kat kedai bunga sehari sebelum birthday Ummi. Masa tu Abah takde. Kedai bunga kat sebelah kedai Abah je, so senang la kerja Ummi. Dah sampai kat rumah, terus Ummi simpan hadiah tu kat dalam almari pakaian. Lepas solat maghrib Ummi tengok Abah dok sembang ngan Ayah Ude kat luar rumah, Ummi terus kunci pintu bilik, keluarkan hadiah sebab nak amik gambar. Nanti dah bagi confirm tak dapat nak snap dah...

Baru je nak snap tiba-tiba Abah ketuk pintu bilik. Kacau daun betul. Macam tau-tau je Abah ni.. Kalut kalut Ummi snap guna henpon Abah. Bunyinya ya Rabbi memang kuat, tettt..tettt... Lepas tu terus simpan balik hadiah, letak henpon atas meja, buat muka tak bersalah, buka pintu bilik..

Abah masuk je terus marah2 Ummi sebab lambat bukak pintu. "kenapanya yg jadi macam tu??" Ummi tak jawab. Diam je sambil lipat telekung. Tak berani pandang muka Abah sebab tengah tahan gelak. Tetiba je terfikir, "eh nape diammm je Abah ni?" Ummi kalih belakang. Tengok tengok.....

Arrrgghhhhh!!! Abah tengah tengok gambar hadiah tu kat dalam henpon dia sambil dok senyum2. Geramnya..geramnya... Lepas tu merajuk la sekejap Ummi, hehe.. At last bagi hadiah tu kat Abah sebelum pukul 12 tengah malam. Tak surprise dah tau! Tapi ummi happy sangat2 sebab lepas Abah bukak n belek2 hadiah tu Abah cakap, "I LIKE IT" (^____^)


Notakaki: Bahagia sangat-sangat tengok suami guna barang yg kita hadiahkan kat dia :)


2 comments:

Ibnu Ibrahim said...

awak bagi adiah ape syah?

~EcahAbu~ said...

wallet ngan tali pinggang. tali pinggang tu ada 2 kepala :)